İstanbul Fındık San. Tic. A.Ş. - Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası

Malzeme: (2 Kişilik)                                
Şurup                                
Süt 1 Çay Bardağı                              
Toz Şeker 2 Yemek Kaşığı                              
Sütlü Çikolota 1 Paket (80 gr)                              
Helva                                
Un 1 Yemek Kaşığı                              
Terayağı 1 Yemek Kaşığı                              
Fındık(Kavrulmuş kalın kıyılmış) 6 Yemek Kaşığı                              
Portakal Kabuğu Rendesi 1 Tatlı Kaşığı                              
Üst                                
Sütlü Çikolota 1 Paket (80 gr)                              
Krem veya Kaymak 1 Kahve Fincanı                              
Fındık(Kavrulmuş kalın kıyılmış) 4 Yemek Kaşığı                              
Süs                                
Çilek 2 Adet                              
Taze Nane Yaprağı 2 Adet                              
                                 
HAZIRLAMA:                                
Şurup malzemelerini saplı bir kaba koyun. Orta ile kısık arası ateşte 1 bardak su ile karıştırarak tüm malzemeleri kaynatmadan eritin. Ilımaya bırakın.
Unu tavaya koyun. Orta ve kısık arası ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak rengi hafif sararıncaya kadar kavurun. Tereyağını, 4 yemek kaşığı fındıkları ve portakal kabuğu rendesini katın
Karıştırarak tüm malzemeleri birbirine yedirin. Macun kıvamında bir karışım elde edin. Tavaya azar azar hazırladığınız sütlü çikolatalı şurubu katıp karıştırarak yedirin. 
Kıvam bulana kadar karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Bozaya yakın yoğunlukta tutturun. Helvayı hazırlarken bir başka kapta çikolata, 2 yemek kaşığı fındık, krema ve kaymağı benmari
usulü eritip karıştırın. İki büyük kadeh alın. Hazırladığınız çikolatalı un helvasını sıcakken kadehlere,  yarılarını dolduracak şekilde taksim edin. Üzerlerine de fındıkla birlikte eritilmiş
 çikolata ve krema karışımını paylaştırın. Birer çilek ve nane yaprağı ilave edin. Ilık olarak servis yapın.

 

Son Eklenen Fındıklı Tarifler