Malzeme: (2 Kişilik) | ||||||||||||||||
Şurup | ||||||||||||||||
Süt | 1 Çay Bardağı | |||||||||||||||
Toz Şeker | 2 Yemek Kaşığı | |||||||||||||||
Sütlü Çikolota | 1 Paket (80 gr) | |||||||||||||||
Helva | ||||||||||||||||
Un | 1 Yemek Kaşığı | |||||||||||||||
Terayağı | 1 Yemek Kaşığı | |||||||||||||||
Fındık(Kavrulmuş kalın kıyılmış) | 6 Yemek Kaşığı | |||||||||||||||
Portakal Kabuğu Rendesi | 1 Tatlı Kaşığı | |||||||||||||||
Üst | ||||||||||||||||
Sütlü Çikolota | 1 Paket (80 gr) | |||||||||||||||
Krem veya Kaymak | 1 Kahve Fincanı | |||||||||||||||
Fındık(Kavrulmuş kalın kıyılmış) | 4 Yemek Kaşığı | |||||||||||||||
Süs | ||||||||||||||||
Çilek | 2 Adet | |||||||||||||||
Taze Nane Yaprağı | 2 Adet | |||||||||||||||
HAZIRLAMA: | ||||||||||||||||
Şurup malzemelerini saplı bir kaba koyun. Orta ile kısık arası ateşte 1 bardak su ile karıştırarak tüm malzemeleri kaynatmadan eritin. Ilımaya bırakın. Unu tavaya koyun. Orta ve kısık arası ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak rengi hafif sararıncaya kadar kavurun. Tereyağını, 4 yemek kaşığı fındıkları ve portakal kabuğu rendesini katın Karıştırarak tüm malzemeleri birbirine yedirin. Macun kıvamında bir karışım elde edin. Tavaya azar azar hazırladığınız sütlü çikolatalı şurubu katıp karıştırarak yedirin. Kıvam bulana kadar karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Bozaya yakın yoğunlukta tutturun. Helvayı hazırlarken bir başka kapta çikolata, 2 yemek kaşığı fındık, krema ve kaymağı benmari usulü eritip karıştırın. İki büyük kadeh alın. Hazırladığınız çikolatalı un helvasını sıcakken kadehlere, yarılarını dolduracak şekilde taksim edin. Üzerlerine de fındıkla birlikte eritilmiş çikolata ve krema karışımını paylaştırın. Birer çilek ve nane yaprağı ilave edin. Ilık olarak servis yapın. |
||||||||||||||||